Domů » Zprávy » Muzikál Carmen

Muzikál Carmen

V sobotu 23. Května 2009 se sešlo 40 občanů Tlumačova a Kvasic, aby společně odjeli na kulturní akci, kterou připravilo Kulturní a informační středisko Tlumačov. Jednalo se o návštěvu muzikálu Carmen v Praze.

Krásná „stověžatá“ Praha přivítala a opět překvapila nejen svou krásou a historií, ale i příjemným slunečným počasím, které vše ještě zdokonalilo. Po procházce Václavským náměstím a historickým Starým Městem se všichni sešli v nově opraveném a vskutku krásném prostředí Hudebního divadla Karlín.
A což teprve samotný muzikál! Nová verze tohoto tématu, kterou pro Hudební divadlo Karlín napsala trojice amerických autorů, není stejná jako kniha nebo opera. Skvělé výkony hlavních protagonistů (Dasha, Markéta Poulíčková, Robert Jícha, Jiří Korn, Hanka Křížková, Pavla Břínková a další), nádherná podmanivá hudba Franka Wildhorna, bohatá výprava, odvážná cirkusová čísla, živá zvířata, výpravné kostýmy, neopakovatelné prostředí bohatě zdobeného divadla a samozřejmě příběh lásky – příběh Carmen a Josého, to vše zanechalo bezesporu v návštěvnících nezapomenutelný umělecký dojem.

Spokojeně a s čerstvými zážitky se vraceli naši občané domů, kde se jistě se svými nejbližšími podělili o své dojmy z tohoto představení. A jistě se těší na další.