Domů » Zprávy » Stavění májky

Stavění májky

Velmi starý obyčej stavění májek znají v celé Evropě a je často spojován s posledním dnem měsíce dubna. I letos se, 30. dubna 2009, na tlumačovském náměstíčku májka postavila.

Osmimetrovou (malou ale naši!) májku, jejíž zelený vršek zdobí barevné stuhy a zmenšená podoba obecního praporu, postavili ve čtvrtek 30. dubna 2009 krátce po páté hodině večerní členové TJ Sokol Tlumačov, oddíl kopané – dorostenci za odborné asistence členů místního sboru dobrovolných hasičů a pracovníků obecního úřadu.
Pro veřejnost byla přichystána prezentace nového hasičského auta a to v podobě fotodokumentace a osobní prohlídky vozu. Na vystavěných fotografiích si mohli návštěvníci prohlédnout náročnou rekonstrukci hasičského auta, kterou provedli pracovníci obecního úřadu – údržby.
Vlídné počasí, náměstíčko plné občanů, krásná májka, občerstvení zajištěné hasiči, dobrá nálada, to vše provázelo letošní stavění májky.
Celý měsíc, až do konce května, bude májka zdobit naše náměstíčko. V sobotu 30. května 2009 v 15 hodin bude májka pokácena. Všichni jste srdečně zváni, kulturní program (kapela, vystoupení cvičení aerobiku DDM Sluníčko, odloučení pracoviště Tlumačov, soutěže) i občerstvení je zajištěno.
Fotografie z akce si můžete prohlédnout ve fotogalerii.