Domů » Zprávy » Tlumačov má „staré pány“

Tlumačov má „staré pány“

V sobotu 2. května 2009 se rozrostl počet oddílů fotbalového klubu TJ Sokol Tlumačov o další přírůstek – „staré pány“.

K zahajovacímu utkání jsme si symbolicky pozvali „staré pány Jiskry Otrokovice“ v čele s bývalými oporami Tlumačovské kopané, Alešem Dovrtělem, Vlastimilem Maňáskem, Petrem Malinou a Jiřím Remešem. Počáteční ostych ze soupeře zvučného jména se nám podařilo překonat až smrtícím únikem lehkonohého Guni po skvělém vysunutí Kvasničky. 1:0! Od tohoto okamžiku jsme ovládli hru a soupeři do poločasu nasázeli další tři branky. Trefili se postupně Mokrý, znovu Guňa a s mírnou nadváhou nastupující Jiří Němec, po jehož blafáku golmanovi hostů oblétly pergolu dvě Mexické vlny. Poločas 4:0!

Po přestávce jsme jako správní hostitelé trochu polevili, abychom hostům neotrávili plánované pozápasové posezení. Ač se střídající Lubomír Procházka v bráně překonával, dvě nechytatelné střely skončily za jeho zády. S končeným výsledkem 4:2 tak byli nakonec spokojeni úplně všichni.

Kvality a dlouholeté zkušenosti hostů se nakonec naplno projevily v průběhu třetího poločasu vydařeného utkání, který již neměl vítěze a skončil zaslouženou remízou, byť jsme se někteří z nás překonávali.

Zahajovací utkání jsme odehráli v sestavě Pištěk, Vlček, Zdeněk Holub, Michal Procházka, Kel, Kvasnička, Karel Horka, Hric, Jaroš, Hotařík, Guňa, Morký, Jiří Němec, Šimoník, Tyl, Wirth a Lubomír Buffon Procházka.

Utkání jako hlavní arbitr s přehledem odpískal Petr Vlček, který ještě za nerozhodného stavu správně posoudil švagrovražedný kontakt Jaroše s Dovrtělem v našem pokutovém území jako nasimulovaný pád hostujícího útočníka. Velké poděkování patří manželům Jonáškovým za skvěle připravené hřiště.