Domů » Zprávy » Noc s Andersenem

Noc s Andersenem

V pátek 3. dubna 2009 v 16:30 hod „vypukla“ v tlumačovské místní knihovně již třetí kouzelně pohádková Noc s Andersenem.

Po příchodu dětí do KIS jsme se vydali do parku. My, tzn. teta Petra + Jana + Renata, dvě pomocnice: Ivana Halířová a Gabriela Procházková a 14 malých čtenářů. Čekala nás projížďka na koních, kterou nám umožnila paní Zdena Juráňová. K projížďce nám připravila tři koně, a každý z dětí měl možnost si na koně nasednout a povozit se. Děti koníky za jízdu odměnily přinesenými jablky. Po návratu z vycházky se šli malí nocležníci ubytovat do knihovny a hladoví sedali ke stolu, kde na ně už čekala večeře.
S plnými bříšky jsme hráli různé hry.
Noc s Andersenem byla tentokrát zaměřena na Ondřeje Sekoru, proto jsme s dětmi malovali obrázky broučků, mravenečků a motýlů, ze kterých jsme si udělali krásnou nástěnku. Po dobu malování jsme si četli pohádky z knihy „Ferda Mravenec a Brouk Pytlík“. Jako každý rok i tentokrát děti hledaly poklad Ledové královny v podobě nanuků. S příchodem Velikonoc jsme pro děti, my pracovnice KIS, připravily výrobu kuřátek, zajíčků, ale i netopýrů a bubáků. Každý si mohl vybrat, co si chtěl vyrobit. Děti si své „výtvory“ odnesly domů. V 23 hodin už byli všichni unavení a těšili se do spacáků. Po chvilce špitání, usnuli.
Ráno jsme posnídali koláče, co nám napekly maminky a vyhodnotili jsme nejlepší. Zvítězil jednoznačně koláč maminky Terezky Staškové. Děti dostaly Pamětní list a drobné dárky a společně šly zasadit v pořadí už třetí pohádkový strom. Nakonec jsme se všichni spokojeně rozešli k domovům. Těšíme se na příští rok.

Fotografie si můžete prohlédnout ve fotogalerii.