Domů » Zprávy » Dobrého vína a dobré muziky není nikdy dost

Dobrého vína a dobré muziky není nikdy dost

Sobotní odpoledne 14. března 2009 bylo prozářené jarním sluníčkem a mnozí si řekli, že by ho bylo škoda „prosedět“ doma. Někteří se vydali na procházku, jiní zase už začali pracovat na zahrádce. Byli ale i tací, kteří zašli od 14 hodin do Klubu obce Zábraní. Tam pro ně přichystalo KIS Tlumačov „Posezení s cimbálovou muzikou a košt vína“.

Osmdesát návštěvníků si vyslechlo zajímavou dvouhodinovou přednášku o víně, zejména o degustovaných vzorcích. Pan František Fuksa z Kroměříže nás opět nezklamal a přivezl, tak jako na Martinské hody, kvalitní vína. „Koštovalo se“ 8 vzorků; 4 bílého a 4 červeného vína, takže si každý přišel na své.
Od 16 hodin začala hrát k tanci i poslechu cimbálová muzika Dubina, také z Kroměříže. Od tohoto okamžiku se dá atmosféra v klubu popsat úryvkem známé lidové písně: „Ach Bože, Bože, jak je nám tu při vínečku dobře…“. Jedlo se, pilo se, zpívalo se, tancovalo se…
Všichni, návštěvníci i pořadatelé, se spokojeně kolem 21 hodiny rozcházeli s tím, že se už těší na další setkání s cimbálovkou Dubina a degustaci vína. Takže, přátelé, poznačte si do kalendáře: 14. listopadu 2009 „Martinské hody“.

Další fotografie k článku naleznete ve fotogalerii.