Domů » Zprávy » Šťastné a veselé aneb stromečkem to začalo

Šťastné a veselé aneb stromečkem to začalo

Když jsme v pátek 28. listopadu 2008 slavnostně rozsvítili u Kulturního a informačního střediska vánoční stromek, nechtělo se nám ani věřit, že už nastává adventní čas. Za týden, 5. prosince 2008, jsme se společně s vámi zaposlouchali do vážné populární hudby v podání smyčcového kvarteta FBM ze Zlína a ve středu 10. prosince 2008 se konal, opět v prostorách KIS, tradiční vánoční koncert žáků ZUŠ Otrokovice, pobočka Tlumačov. …A jsou tady Vánoce, loučení se starým rokem a vítání roku nového.

V programu Slavnostního rozsvícení vánočního stromku vystoupily děti z mateřské a základní školy. Jako už po mnoho let zahrálo vánoční skladby žesťové trio z kroměřížské konzervatoře a na závěr byl opět velkolepý ohňostroj. I letos rozdávali dětem sladkosti Mikuláš s andělem a čertem a k nákupu vánočních dárků tu byl připravený malý jarmark. Akce byla tentokráte doplněna o výstavu obrazů rodáka z naší obce pana Bohumila Kristýnka. Obrazy jsou nainstalovány v sále KIS a jsou zpřístupněny každý pracovní den od 8 – 16 hodin, do 31. ledna 2009.
Medailonek pana Bohumila Kristýnka

„Páteční podvečer s populární hudbou“, tak zněl název koncertu smyčcového kvarteta Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín konaného 5.12. od 17 hodin v sále KIS. V podání Mgr. J. Vyžrálka, J. Kubelky, MgA. O. Šebestíka a D. Kefera zazněly populární skladby vážné hudby od známých autorů. Škoda jen, že na tak velmi kvalitní koncert přišlo málo tlumačovských občanů.
Naopak rodiče a jiní rodinní příbuzní a přátelé si vždy najdou čas a přijdou si poslechnou děti na „Vánoční koncert“, který ve středu 10.12.2008 od 15:30 hod. v sálech KIS připravila Základní umělecká škola Otrokovice, pobočka Tlumačov. Vánočně laděné písně a skladby letos zahrálo a zazpívalo 12 dětí. Závěrem si všichni společně-účinkující i diváci-zazpívali známou koledu „Narodil se Kristus Pán“.

S blížícím se koncem roku a nastávajícími vánočními svátky vám všem přejeme jejich šťastné a příjemné prožití v rodinném kruhu a do nového roku vám kromě pevného zdraví přejeme také hodně elánu a odhodlání udělat pro sebe i pro druhé co nejvíce.

Renáta Nelešovská, vedoucí KIS Tlumačov
Petra Šimoníková, kulturní pracovnice
Jana Řičicová, hospodářka

Fotogalerie k článku – Adventní čas, výstava obrazů B. Kristýnka