Domů » Zprávy » Vernisáž výstavy k 90. výročí vzniku Československého státu

Vernisáž výstavy k 90. výročí vzniku Československého státu

„Vždy na podzim nám kalendář připomíná velký politický a národní svátek, významnou událost z roku 1918. Je to jeden z nejvýznamnějších dnů celé naší historie- 28. říjen. Oslavujeme ho z úctou, protože právě on nás před 90 lety osvobodil z třistaletého područí a poroby Rakousko-Uherska a stal se dnem zrodu nové, svobodné, samostatné a nezávislé Československé republiky…“ Těmito slovy zahájil pan Lubomír Janiš ve čtvrtek 9. října 2008 vernisáž výstavy k 90. výročí vzniku Československého státu instalovanou v sálech Kulturního a informačního střediska.

K slavnostnímu rázu přispěl i projev starosty obce. Ing. Jaroslava Ševely a hudební produkce v podání dvou žákyň ZUŠ Otrokovice.
Pozvání na vernisáž přijali mnozí občané Tlumačova i hosté, kteří si po oficiální části vernisáže prohlédli celou expozici. Ta je zaměřena na historii i současnost našeho státu a z větší části i Tlumačova. Výstava poskytuje jedinečnou příležitost zhlédnou fotografie, předměty, kroniky i jiný materiál, který nebyl dosud veřejně vystavován.
Děkujeme všem – organizací i soukromým osobám – za jejich zapůjčení.
Výstava je zpřístupněna do 18. listopadu 2008 každý pracovní den v době od 8 – 16 hodin. Přijďte i vy nahlédnout do doby nedávno minulé.

Ke stažení:
Projev starosty obce Ing. J. Ševely
Zahajovací projev pana L. Janiše
Hlavní referát pana L. Janiše

Více fotografií z vernisáže můžete shlédnout ve fotogalerii