Domů » Zprávy » Letní pobytový tábor „ZTRACENI“

Letní pobytový tábor „ZTRACENI“

Od 21.7. – 30.7.2008 pořádal Dům dětí a mládeže Sluníčko, odloučené pracoviště Tlumačov letní pobytový tábor „Ztraceni“. Tentokrát jsme se rozjeli nedaleko svých domovů do RS Trnava u Slušovic.

Velmi příjemně nás přivítali majitelé tohoto areálu, manželé Tomšů, a všem našim přáním a požadavkům vycházeli maximálně vstříc, což nás mile překvapilo a tímto jim děkujeme.

Letního tábora se zúčastnilo celkem 40 dětí ve věkovém rozmezí 7 – 16 let a 6 vedoucích. Dosud jsme pro letní pobytové tábory volili budovu, ve které je ubytování společně pro všechny účastníky. Tentokrát tomu však bylo jinak. Ubytování bylo ve třech chatách po 2, 3 a 4 lůžkových pokojích. Pro děti to byl velký zážitek a velmi rády na jiných budovách navštěvovaly své kamarády.

Počasí nám ze začátku tábora moc nepřálo a chladné dny vystřídal i déšť. Avšak díky možnostem tohoto RS a velké budově, kde se nacházela jídelna, velká společenská místnost, kavárna a v suterénu bazén, nám to vůbec nevadilo. Pro děti byl připraven velmi pestrý program, kde soutěžily nejen jako jednotlivci, ale také jako důležití členové svého teamu. Podle názvu tábora „Ztraceni“, jsme se ocitli v místě, které bylo zahaleno tajemstvím a děly se nám zde nepředvídatelné věci.

Jednoho dne jsme se například ocitli v časové smyčce a události dne se nám neustále opakovaly, museli jsme také pro přežití najít čistou vodu a přinést jí co nejvíce do tábora nebo jsme se museli večer skrývat před zákeřnou Čarodějkou.

Každý den nás čekalo spoustu her a soutěží. Čas však rychle utíkal, a i když se nám nechtělo ještě domů, byl tady konec tábora. Závěrečná diskotéka, vyhodnocení, ocenění nejlepších a rozdání cen. Přišlo na loučení. Slzičky, objetí, poslední výměny adres a telefonních čísel. Doufám, že se s většinou z Vás zase shledáme a prožijeme spolu opět spoustu nezapomenutelného dobrodružství. Už teď se na Vás moc těšíme.