Domů » Zprávy » Voltiž Tlumačov – CVI** ŠALA (SVK) 13.-15. 6. 2008

Voltiž Tlumačov – CVI** ŠALA (SVK) 13.-15. 6. 2008

V pátek 13. června jsme se opět sjeli na poslední a nejdůležitější CVI, tradičně ve slovenské Šale. Celými závody se nesla báječná domácí atmosféra, která se nemohla rovnat s předešlými závody ve Vídni.

Závody byly velmi důležité už proto, že se rozhodlo o konečné nominaci na letošní Mistrovství světa a Mistrovství Evropy juniorů v Brně.

V kategorii skupin Junior se celkem sešlo 5 skupin, z toho dvě české, z nichž vybojovala nominaci na ME skupina z Albertovce. Seniorské skupiny byly celkem 4. Tlumačovská skupina už měla nominaci jistou z Vídně, proto se jednalo pouze o doplnění druhého povinného nominačního závodu. K důležitému souboji ale došlo v kategorii jednotlivců juniorek a seniorek. Juniorek bylo Celkem 7 a do finále se probojovaly všechny. Nominaci na ME získaly: Jana Bartoňková (TJJ Lucky Drásov), Kateřina Dušková (PZOO Chomutov) a Veronika Krátká (Hřebčín Albertovec).

V kat. Seniorek bylo 16 závodnic a z toho 6 z ČR. Nominaci na MS získaly: Jana Sklenaříková (TJJ Lucky Drásov), Dana Truchlyová (PZOO Chomutov) a Kateřina Králová (TJ voltiž Tlumačov). Z mužů nás budou reprezentovat Lukáš Klouda (TJJ Lucky Drásov a i přes zranění náš nejnadějnější reprezentant Petr Eim (TJ voltiž Tlumačov).

Výsledky závodů:

Skupiny Junior:
1. místo – TJ Slávia SOUP Šala
2. místo – VG Breitenfurt (AUT)
3. místo – JK Hřebčín Albertovec

Skupiny Senior:
1. místo – TJ Slávia SOUP Šala
2. místo – JO TJ Slávia ÚVL Košice
3. místo TJ voltiž Tlumačov

Ženy Junior:
1. místo – Ivana Kozolková, NŽ Topolčianky
2. místo – Jovana Pejčicová, TJ Slávia SOUP Šala
3. místo – Michaela Nemcová, NŽ Topolčianky
11. místo – Tereza Hanová, TJ voltiž Tlumačov

Ženy Senior:
1. místo – Jana Sklenaříková, TJJ Lucky Drásov
2. místo – Silvia Ižmanová, TJ Slávia SOUP Šala
3. místo – Maria Bonsae, Moscow (RUS)
10. místo – Kateřina Králová, TJ voltiž Tlumačov
12. místo – Margita Urbanová, TJ voltiž Tlumačov