Domů » Zprávy » TJ Voltiž – CVI** Vídeň Freudenau (22. – 25. 5.2008)

TJ Voltiž – CVI** Vídeň Freudenau (22. – 25. 5.2008)

TJ Voltiž Tlumačov se ve dnech 22. – 25. 5.2008 zúčastnila závodů v Rakousku. Tyto závody byly rozhodující kvůli nominaci na MS v Brně.

Na cestu do Vídně jsme se vydali už ve středu 21. 5. Náš oddíl odjela reprezentovat seniorská skupina (Margita Urbanová, Tereza Hanová, Tereza Fusková, Nela Mikesková, Michaela Hanová a Jan Hablovič) a jednotlivkyně Margita Urbanová za juniory a Kateřina Králová za seniory. Petr Eim zde bohužel nezávodil, protože si přivodil vážné zranění, se kterým se nemohl závodů zúčastnit.
Celou cestu do Vídně nás provázel hustý déšť, a proto naše nadšení ze závodů lehce upadalo a nahrazovaly ho spíše obavy. Ty se po příjezdu potvrdily. Všude bylo mokro, kaluže a závodní hala byla zastřešená pouze stanem, jinak byla celá venku. Nezbývalo nám, než doufat, že zítra bude počasí přívětivější.
Naše prosby se vyplnily a ve čtvrtek už svítilo slunce. Program začínal veterinární prohlídkou, která nám taká přinesla pár perných chvil, když nechtěli pustit Farmona, na kterém startuje skupina. Nakonec ale Farmon i Catalin úspěšně prohlídkou prošli. Na řadě byly povinné sestavy juniorských skupin a také juniorských jednotlivců, za které cvičila Margita Urbanová na koni Catalin IV-33 výjimečně pod vedením Martina Surýnka. Ve volné době jsme si našli čas na návštěvu Prátru.
V pátek se rozjela národní soutěž, které se účastnila i Česká republika. Následovaly povinné sestavy seniorských jednotlivců, za které cvičila Katka Králová také na Catalinovi. Další na řadě byly volné sestavy jednotlivců junior a povinné sestavy seniorských skupin. Ty přišly na řadu až v 17:30 a protože naše skupina cvičila až 14., přišla na ně řada až ve 20:00.
V sobotu už se dostalo na finále juniorských jednotlivců, do kterého se z ČR probojovala pouze Jana Bartoňková z TJJ Lucky Drásov, ale i to znamenalo pro ČR velký úspěch. Na programu byly i volné sestavy skupin a jednotlivců senior. Naše skupina se představila v nových dresech, které znázorňují „Nebe a peklo“. Volná se jim velmi povedla i přes drobný pád a proto se probojovali do nedělního finále. Také se dostali před skupinu z TJJ Lucky Drásova a díky tomu už mají start na Mistrovství Světa v Brně jistý.
V nedělním finále seniorů se opět předvedla tlumačovská skupina a z jednotlivců se do finále probojovala Jana Sklenaříková z TJJ Lucky Drásov.
Tyto závody nám nakonec přinesly velkou radost z nominace na MS. Teď už jen záleží na CVI** ve slovenské Šale, kde se rozhodne o nominaci v kategorii jednotlivců. Velkým úspěchem také bylo umístění na 3. místě v soutěži národů.

Muži senior:
1. místo – Nicolas Andreani (Francie)
2. místo – Daniel Kaiser (Německo)
3. místo – Ivan Nousse (Francie)
6. místo – Lukáš Klouda TJJ Lucky Drásov

Ženy senior:
1. místo – Katharina Faltin (Rakousko)
2. místo – Sissi Jarz (Rakousko)
3. místo – Ines Jückstock (Německo)
13. místo – Jana Sklenaříková TJJ Lucky Drásov
32. místo – Kateřina Králová TJ voltiž Tlumačov

Ženy junior:
29. místo – Margita Urbanová

Skupiny Senior:
1. místo – RC Wildegg – Rakousko
2. místo – VG Pill TU Schwarz – Rakousko
3. místo – Lutisburg – Švýcarsko
10. místo – TJ voltiž Tlumačov

Soutěž národů:
1. místo – Rakousko
2. místo – Francie
3. místo – Česká republika