Domů » Zprávy » Vyhlášení voltižního poháru 2007 – Frýdek-Místek 15.3.2008

Vyhlášení voltižního poháru 2007 – Frýdek-Místek 15.3.2008

V sobotu 15. března proběhlo vyhlášení voltižního poháru za sezonu 2007. Vyhlášení se premiérově konalo ve Frýdku Místku v restauraci U Hučky. Body do tohoto poháru jsme poctivě sbírali celý rok, ale než na umístění záleželo hlavně na tom, kolika závodů jsme se zúčastnili.

Celý program začínal vyhlášením pohárů a následovala volná zábava, doprovázená kapelou, tanečními vystoupeními a stoličkovou. O půlnoci se také rozdala tombola.

Vyhodnocení poháru začalo vyhlášením výsledků v kategorii jednotlivců Mužů. Poprvé za svou dlouholetou úspěšnou kariéru získal 1. místo Petr Eim z TJ voltiž Tlumačov se získanými 50ti body. Na 2. místě se umístil Josef Zelinka z TJ Orion Praha a na 3. místě skončil Lukáš Klouda z TJJ Lucky Drásov.
Vyhlášení pokračovalo vyhodnocením Žen juniorek, ve kterém se na 1. místě umístila Kateřina Dušková z PZOO Chomutov, na 2. místě se umístila Tereza Hanová z TJ voltiž Tlumačov a na 3. místě se umístila Nela Mikesková, nyní už také z TJ voltiž Tlumačov (dříve za TJ Slovan Frenštát).

Po juniorkách přišly na řadu Ženy seniorky. V této kategorii se o 1. a 2. místo rozdělily se stejným počtem bodů Jana Sklenaříková z TJJ Lucky Drásov a Dana Truchlyová z PZOO Chomutov. Na 3. místě se umístila Kateřina Králová z TJ voltiž Tlumačov.
Nakonec přišlo na řadu vyhlášení výsledků skupin junior a senior. Vítězné příčky si mezi sebou rozdělili juniorské skupiny. 1. místo získala juniorská skupina z TJ Slovan Frenštát. O 2. a 3. místo se podělily se stejným počtem bodů skupina z TJ Slovan Frenštát a složená skupina z TJ voltiž Tlumačov a Voltiž Olomouc. Naše seniorská skupina se pro nízkou účast na závodech umístila až na 8. místě.

Po vyhlášení poháru následovalo ještě vyhlášení Jezdce a Jezdkyňe roku, kterými se stali Petr Eim z TJ voltiž Tlumačov a Jana Sklenaříková z TJJ Lucky Drásov. Petr toto ocenění získal již posedmé. Nechybělo ani vyhlášení Koně roku, kterým se stala klisna Diana z TJJ Lucky Drásov.