Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Děti fitness aneb sportem proti drogám

DDM Sluníčko – Děti fitness aneb sportem proti drogám

V sobotu 17.listopadu se děti z kroužku aerobiku při DDM Sluníčko, středisko Tlumačov, zúčastnily soutěže v aerobiku jednotlivců „Děti fitness aneb sportem proti drogám“, která se konala ve Sportovní hale v Otrokovicích.

Soutěže jednotlivců se zúčastnilo celkem 22 našich soutěžících, kteří byli rozděleni do několika věkových kategorií. Kategorie 5 – 7 let, 8 – 10 let, 11 – 13 let, 14 – 17 let. V každé z těchto kategoriích jsme měli nějaké zastoupení. Děti cvičily podle předcvičujících cvičitelek, určených pro danou kategorii. Hodnotilo se provedení cviku, držení těla, ruce, vzhled, kontakt s divákem a porotou. Naše děvčata a jeden chlapec se velmi snažili a určitě se v takové velké konkurenci vůbec nemuseli za své předvedené výkony stydět. Hlavně pro ty nejmenší to bylo spoustu nových zkušeností a zážitků. Z 22 dětí postoupilo 10 do finále, které bude probíhat v měsíci lednu v Brně. Do finálového boje se probojovala Anetka Horková, Radka Zaoralová, Hana Hlobilová, Karolína Hrdličková, Andrea Karmazínová, Kateřina Mokrá, Soňa Straková, Kristýna Kvasničková, Zuzana Kouřilová a Andrea Stušková.
V tomto roce zde probíhala poprvé také nepostupová soutěž skupin, na které se mohla družstva prezentovat se sestavami z minulých let. Dlouho jsme váhali a uvažovali, že se této soutěže skupin nezúčastníme /naše obava byla z toho, že již nyní nacvičujeme novou sestavu a tu dřívější již neopakujeme/. Po poradě všech z teamu, jsme se nakonec rozhodli, že to zkusíme. A věřte, udělali jsme dobře. V kategorii skupin soutěžilo celkem 6 družstev a sestava Mušketýři slavila opět úspěch. Děti si odvážely krásné 2. místo. První soutěž v tomto školním roce patřila mezi velmi úspěšné a namotivovala děti k dalšímu cvičení.
Chválíme všechny, kteří se této soutěže zúčastnili – chtělo to kus odvahy a blahopřejeme všem těm, kteří postoupili do Brna. Blahopřejeme také Mušketýrům ke krásnému 2. místu!