Domů » Zprávy » Voltižní oddíl – Mistrovství Evropy, Kaposvár (6. – 12. 8. 2007)

Voltižní oddíl – Mistrovství Evropy, Kaposvár (6. – 12. 8. 2007)

Českou republiku odjely do maďarského Kapošváru reprezentovat dvě skupiny – juniorská z TJJ Lucky Drásov a seniorská z TJ voltiž Tlumačov, 5 seniorských jednotlivců a 5 koní. Celá voltižní výprava dorazila do jezdeckého areálu v ranních hodinách 6. srpna.

Hned po příjezdu se ale naskytly nepříjemné problémy s akreditací a ubytováním, ale po domluvě s pořadatelem se vše vyřešilo. V úterý následovala všemi obávaná veterinární prohlídka , která pro nás znamenala zklamání v podobě vyřazení drásovského koně Duka, na kterém startovali hned dva jednotlivci. Prohlídka přinesla problémy také klisně Dianě, na které startovala juniorská skupina. Diana nakonec prošla, ale musela zůstat přes noc v izolaci.
Následovala schůzka vedoucích ekip a losování pořadí. Na českou juniorskou skupinu připadla nevýhodní startovní pozice č. 1.I přesto se po prvním kole tato skupina zařadila na 7. místo a seniorská skupina (Farmon, Pavlína Neprašová) na 11. místo. nejvíce se ale dařilo mužům, Lukáš Klouda i na svém náhradním koni postoupil do finále z 13. místa a Petr Eim po slušně zajeté povinné i volné sestavě postupoval ze skvělé 2. pozice. Mezi ženami byla naší nejnadějnější reprezentantkou Jana Sklenaříková, která byla po povinné sestavě na 16. místě, bohužel jí nevyšla volná sestava a skončila jako 24. Naše další naděje mezi ženami zatím úspěšně sbíraly zkušenosti : Kateřina Stejskalová obsadila 29. místo (Catalin IV-33, Alice Eimová) a Jana Bartoňková 35. místo. Na Catalinovi startoval také rakouský reprezentant Lukas Wacha, který obsadil konečné 7. místo.

V sobotu následovaly finálové jízdy juniorských skupin a technické sestavy jednotlivců. Naše juniorská skupina si svým výkonem 7. příčku udžela a velmi zaujala novými dresy a hudbou k filmu Madagaskar. Lukáš Klouda se posunul o jednu příčku, ale největší radost jsme měli z Petra, který se po technické sestavě vyhoupl přímo na čelo výsledkové listiny před několikanásobného mistra světa i Evropy Kaie Vorberga z Německa.
Večer pořadatelé uspořádali v místní jídelně národní večer . Každý národ si připravil vystoupení, charakteristické pro svou zemi. Česká výprava si letos připravila tanec z muzikálu Rebelové, uvedl ho Lukáš Klouda spolu se 7letým Honzíkem Hablovičem a sklidili obrovský úspěch.

     

V neděli probíhaly tolik očekávané finálové volné sestavy seniorských skupin a jednotlivců. Seniorská skupina předvedla svoji sestavu obstojně a nevelké konkurenci se dostala o jednu příčku výš. Umístila se nakonec na 10. místě. Odpoledne přišlo na volné sestavy jednotlivců. Lukáš Klouda se i přes velmi dobře zajetou sestavu neposunul a umístil se na 12. místě.. Jako předposlední přišel na řadu všemi očekávaný start Petra Eima. Petr si pro mistrovství vybral zkušeného rakouského koně Apollo 306, který měl od rozhodčích velmi dobré známky, ale i přesto se ve finálové sestavě lekl a po zveřejnění výsledkové známky bylo jasné, že je naděje na medaili pryč. Petr se umístil na 6. místě.

Ženy :
1. místo – Sissi Jarz , Rakousko
2. místo – Katharina Faltin, Rakousko
3. místo – Nicola Ströh, Německo
24. místo – Jana Sklenaříková, CZE, Eskadra , lonžérka Dana Trčková
29. místo – Kateřina Stejskalová , CZE, Catalin IV-33, lonžérka Alice Eimová
35. místo – Jana Bartoňková, CZE, Eskadra, Dana Trčková

Muži :
1. místo – Kai Vorberg – Německo
2. místo – Nicolas Andreani – Francie
3. místo – Patric Looser, Švýcarsko
6. místo – Petr Eim, CZE, Apollo 306
12. místo – Lukáš Klouda ,CZE, Eskadra, lonžérka Dana Trčková

Skupiny Junior :
1. místo – team Austria
2. místo – team Germany
3. místo – team Slovakia
7. místo – team Czech republic, Diana, lonžérka Petra Cinerová

Skupiny Senior :
1. místo – team Germany
2. místo – team Austria
3. místo – team Slovakia
10 místo – team Czech republic, Farmon, lonžérka Pavlína Neprašová