Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Přepadl nás adenovirus a retrovirus

DDM Sluníčko – Přepadl nás adenovirus a retrovirus

Pod tímto nezvyklým názvem článku se ukrývá reportáž DDM Sluníčko z letního tábora RS Radost ve Vřesovicích u Kyjova.

Tak a už jsou tady letní prázdniny, ke kterým patří i tábory. Dlouhé přípravy, které probíhají již od měsíce ledna, spoustu papírování, objednávek, schůzek atd. Vše připraveno. Tábor se jmenuje „Růžový panter opět zasahuje“ a je určen pro 33 dětí.

Naším cílem je opět RS Radost ve Vřesovicích u Kyjova, které jsme navštívili i v minulém roce.
Už je tady den odjezdu. Zamávat rodičům, poslat pusu a tradá! Po celou dobu nás doprovází krásné slunečné počasí. Letos s námi vyrazilo spoustu nových, malých, odvážných táborníků, ale nechyběli ani ti, kteří nás doprovází již několik let.

Ubytovat, zabydlet, vybalit a hurá do klubovny, kde proběhlo rozdělení do oddílů. Tento večer byl seznamovací, aby se všichni navzájem poznali. Nechybělo spoustu her, soutěží a naše pozvání přijali i známí televizní detektivové jako jsou Dempsey a Makepeace, Kojak nebo komisařka Julie Lescautová s Engumou. Spousta legrace a je tady další den. Opět počasí velmi slunečné, proto jsme se rozhodli pro výlet na koupaliště v Osvětimanech. Ve středu probíhal celodenní výlet do zámku v Buchlovicích a čtvrtek nám zpestřili policisté z Městské policie Kyjov se svými cvičenými psy. Ještě nás čeká překvapení v podobě táborové pouti, na kterou se všichni moc těšíme. Co se to však děje? Některé děti mají žaludeční problémy, které je začaly trápit v nočních hodinách až do rána. I přes celonoční péči o ně, problémy nezmizely. Projev byl ráno mnohem silnější. Proto chystáme auto a plánujeme odvoz do nemocnice k lékaři. Nevolnost však u dětí byla tak silná, že rozhodujeme o přivolání sanitky, která je pro převoz lépe vybavena. Kontrola u lékaře, výsledky z laboratoře. Rozhodnutí: „Zavřít tábor.“ Je to epidemie! 5 dětí nám zůstalo v nemocnici v Kyjově a my zajišťujeme autobus na odvoz ostatních dětí domů. Velmi smutní jsme museli nic netušícím dětem sdělit vyjádření hygienické stanice o předčasném ukončení tábora. Všechno proběhlo během dvou hodin a už jedeme domů. Tábor jsme museli zkrátit o 2 dny. I přesto se z dětí stala bezva parta a mohu říci, že i těch pár dní, které jsme na táboře prožili, byly pestré, plné dobrodružství a legrace.

Na všechny se těšíme poslední týden v září na Víkendovce.