Domů » Zprávy » Návštěva Ďanové a výstup na Tlstú

Návštěva Ďanové a výstup na Tlstú

Na pozvání družební obce Ďanová (Žilinský kraj) jsme se v sobotu 4.srpna 2007 zúčastnili výstupu na horu Tlstú ( 1414 m.n.m).

V letošním roce se tlumačovská devítičlenná skupina lépe připravila na poměrně náročnou horskou túru, při které jsme téměř osmikilometrový výstup s převýšením 900 m zdolali za necelé dvě a půl hodiny. I tak to byl pro řadu z nás (rodáků z rovinaté Hané) v oblasti turistiky vrcholný výkon.:)
Po návratu z pěkné horské túry jsme s občany a představiteli obce Ďanová poseděli v přátelské a srdečné atmosféře. Navzájem jsme se informovali o nových událostech, které nastaly od doby, co jsme se setkali naposled (září 2006). Také jsme diskutovali možné budoucí aktivity v oblasti přeshraniční spolupráce, které by mohly být podpořeny z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) – konkrétně z programu Přeshraniční spolupráce ČR – Slovensko.
Na závěr naší návštěvy jsme neopomněli symbolicky vzpomenout na bývalého starostu Ďanové Petra Švábika (zemřel v roce 2006), který stál u počátku družební spolupráce našich obcí.