Domů » Zprávy » A co děti – víme co dělají…

A co děti – víme co dělají…

Titulek okrajově připomíná hit skupiny Katapult z osmdesátých let minulého století (A co děti – mají si kde hrát ?!) s tím, že následující článek popisuje nepřípustnou a nebezpečnou variantu, jak mohou také děti trávit prázdninové odpoledne.

V úterý 31.července se dva chlapci z Hulína ve věku 10 a 14 let rozhodli strávit poslední červencový den v Tlumačově. Aby do Tlumačova nejeli s prázdnou, tak si opatřili (?!?) plnou PET láhev dobré moravské slivovice, kterou započali popíjet s úderem pravého poledne.
Slivovice byla patrně silná a nad jejich síly, a tak staršího chlapce zmohla natolik, že upadl v parku u sokolovny do bezvládného stavu. Přítomné děti (skupinku rozšířilo pár tlumačovských děvčat a chlapců) nevěděly co mají s chlapcem ležícím na trávě dělat, a tak započaly ho polévat studenou vodou a myslely si, že tato studená sprcha přivede hocha k vystřízlivění.
V tomto stavu opilého chlapce objevil krátce po 14 hodině pracovník Obecního úřadu Tlumačov, který neváhal a v součinnosti se strážníkem Obecní policie Tlumačov přivolal záchrannou službu a Policii ČR. Záchranka mírně podchlazeného a silně podnapilého staršího chlapce naložila do sanitky a odvezla do nemocnice. Mladšímu z hulínských chlapců bylo naměřeno přibližně 0,5 promile alkoholu, a proto byl odvezen příslušníky Policie ČR na služebnu. Následně byli vyrozuměni rodiče, aby si pro svého syna přijeli. Jízdní kola, na kterých chlapci přijeli do Tlumačova jsou uschovány u místní obecní policie.
I tak, lze oslavit polovinu prázdnin… (!?!)
Hřiště a sportoviště přitom zejí prázdnotou.
Víme co dělají naše děti ?…Přitom si mají kde hrát!…