Domů » Zprávy » CVI** STADL PAURA (AUT)

CVI** STADL PAURA (AUT)

Ve dnech 17. – 20. 5. proběhla první letošní prověrka české voltiže v rakouské Stadl Pauře. Byl to pro nás první boj o nominaci na srpnové Mistrovství Evropy v Maďarsku. Účastníky reprezentace byly 3 skupiny a 6 jednotlivců.

Z TJ voltiž Tlumačov nás reprezentovala Seniorská složená skupina, Petr Eim, Margita Urbanová a Tereza Hanová. Pro Petra tyto závody znamenaly také premiéru ve funkci šéfa ekipy, které se zhostil velmi dobře.
Na závody jsme vyrazili ve středu večer, plni očekávání, zda máme šanci v tak velké konkurenci uspět. Největší naděje byly vkládány do Petra Eima, který měl na medailové pozice. Toto očekávání se nakonec splnilo. Ve čtvrtek následovala veterinární prohlídka, která přinesla velké zklamání pro juniorskou skupinu SCM, které z neznámých důvodů neprošel kůň Robin, takže nemohla startovat.
Páteční program se nesl v duchu povinných sestav, a to jak jednotlivců, tak skupin. V kat. jednotlivců Junior nás reprezentovala Veronika Krátká z Hřebčína Albertovec a Tereza Hanová z TJ voltiž Tlumačov, která startovala na koni Catalin IV-33 pod vedením lonžérky Alice Eimové. Obě juniorky se po celou dobu závodů držely na předních příčkách a to jim vydrželo až do konce. V kat. jednotlivci Senior nás reprezentovaly 2 ženy a 2 muži – Jana Sklenaříková a Lukáš Klouda z TJJ Lucky Drásov a Margita Urbanová a Petr Eim z TJ voltiž Tlumačov, taktéž na koni Catalin. Seniorská skupina startovala na koni Farmon, kterého premiérově lonžovala Andrea Švanová. V sobotu pokračoval boj o postup do finále volnými sestavami skupin i jednotlivců. Postupovalo pouze 15 žen, 15 mužů a 12 skupin Senior. Podle očekávání se do finále dostali oba muži, ale pro seniorskou skupinu byl postup do finále až do večera nejasný. Nakonec při nás stálo štěstí a v konkurenci 20 skupin jsme se do finále probojovali. V nedělním finále byl boj ukončen technickými a volnými sestavami jednotlivců a volnými sestavami skupin.

Jednotlivci MUŽI :
1. místo – Kai Vorberg (GER)
2. místo – Patrick Looser – (SUI)
3. místo – Petr Eim (CZE), TJ voltiž Tlumačov

Jednotlivci ŽENY senior :
1. místo – Katharina Faltin (AUT)
2. místo – Ines Jückstock (GER)
3. místo – Anne Sophie Muset – Agnus (FRA)

Jednotlivci ŽENY junior :
1. místo – Rebecca Puchinger (GER)
2. místo – Elizabeth Bieri (SUI)
3. místo – Christina Leitgeb (AUT)
7. místo – Veronika Krátká (CZE), Hřebčín Albertovec
8. místo – Tereza Hanová (CZE), TJ voltiž Tlumačov

Skupiny SENIOR :
1. místo – Ingelsberg (GER)
2. místo – Wildegg (AUT)
3. místo – JRG Köln (GER)
12. místo – TJ voltiž Tlumačov

Voltiž

Voltiž