Domů » Zprávy » Účast na žákovských turnajích v kopané

Účast na žákovských turnajích v kopané

Sobota 9.června 2007 byla pro tlumačovský mládežnický fotbal dlouhodobě známým termínem, v kterém se naše mužstvo žáků a nově vzniklé družstvo přípravky zúčastní kvalitně obsazených fotbalových turnajů.

Slunečné sobotní ráno bylo netypicky doprovázeno poměrně čilým ruchem v ulicích naší obce, který byl způsoben odjezdem na silně obsazený turnaj do Strážnice mužstva žáků vč. fanclubu složeného z rodičů, dále odjezdem na velký turnaj přípravek do Valašského Meziříčí nového tlumačovského družstva mladých elévů fotbalového umění (ročník 98-2000) a také srazem a odjezdem členů a příznivců místní organizace ČZS na zájezd po jižní Moravě.

Nezvyklým úkazem na trase Tlumačov – Bystřice p. Hostýnem – Valašské Meziříčí byla kolona deseti aut, která dopravovala tlumačovské benjamínky na jejich první fotbalové utkání. Turnaj přípravek ve Valašském Meziříčí byl po pětiměsíčním tréninku první možností vyzkoušet co všechno mladí žáčci již zvládli a co bude třeba ještě dopilovat. Řada našich hráčů se již několik dnů předem nemohlo dočkat dne, kdy poprvé obléknou tlumačovský dres a sehrají své první utkání.Turnaje se zúčastnilo celkem 11 družstev a hrálo se ve dvou skupinách. Naše družstvo bylo rozlosováno do druhé skupiny se šesti mužstvy a tudíž hrálo 5 zápasů ( 2 x 9 minut ). Tlumačovské družstvo žáčků se ve skupině utkalo s přípravkou Hranic, Trenčína a Louk u Zlína, s kterými statečně bojovalo, nicméně nezvítězilo. Dále sehráli naši mladí fotbalisté pěkná utkání s přípravkou Valašského Meziříčí a Holešova, které porazili a zajistili si tak krásné a pro mnohé překvapující 4. místo ve skupině. Následně se naši benjamínci utkali o konečné 7-8. místo s přípravkou Tescomy Zlín. V tomto vyrovnaném utkání, naši žáčci vybojovali v hracím čase remízu a až v penaltovém rozstřelu byla šťastnější zlínská přípravka.
Tlumačovští fotbaloví benjamínci skončili celkově na 8. místě, což vzhledem ke konkurenci a zejména k naprosté nezkušenosti našich mladých fotbalových elévů, je velký úspěch. Smysl naší účasti byl především získat zápasové ostruhy a vyzkoušet mladé hráče ve hře.


Žáci na turnaji starších žáků ve Strážnici sehráli zápasy s mužstvem domácí Strážnice, blízkého Vlkoše a slovenské Skalice. Všichni turnajoví soupeři byli věkově starší a i fotbalově nad síly našich žáků, a ti tak obsadili poslední místo. V tomto případě, opět nebyl smysl naší účasti přivést domů poháry či medaile, ale vyzkoušet si hru proti jiným – třeba lepším soupeřům a získat tak další fotbalové zkušenosti.

Sobotní turnaje byly vyčerpávající nejen pro děti, ale díky silnému slunečnímu svitu také pro rodičovské fancluby. Mladým fotbalistů – jak žákům, tak přípravce patří poděkování za dobrou reprezentaci na kvalitně obsazených (mezinárodních) turnajích.

…domnívám se, že tlumačovský fotbal nemusí mít obavu o svou budoucnost…