Domů » Zprávy » Další soutěže v aerobiku a jak jsme dopadli?

Další soutěže v aerobiku a jak jsme dopadli?

Měsíc duben a květen je velmi nabitý soutěžemi v aerobiku, kterých se děti při DDM Sluníčko Otrokovice, středisko Tlumačov účastní.

V sobotu 7.4.2007 jsme se vypravili na závody do Uherského Brodu. Soutěž probíhala ve sportovní hale a byla rozdělena na 4 věkové kategorie. Do kategorií se zařazovalo podle věkového průměru celé skupiny. Soutěž je zaměřena spíše na sportovní aerobik a jelikož se spíše věnujeme aerobik show, tak jsme si velké šance na úspěch nedávali. Každá soutěž je však získávání nových zkušeností a nápadů a to nejen pro trenéry, ale i pro soutěžící děti. Kam však přijede tlumačovský aerobik, tak tam to pořádně ožije. Když naběhly tlumačovské děti z jakoukoliv svou sestavou, byla to pěkná podívaná a roztleskaly celou sportovní halu. Nakonec jsme byli mile překvapeni, protože jsme si odváželi jedno 2.místo a to se sestavou Servírky v kategorii 7 – 9 let a jedno 3.místo se sestavou „Tlumačovská kapela“ v kategorii 10 – 12 let.

V sobotu 14.4. 2007 jsme se vypravili opět na závody, tentokrát do Sportovní haly v Uherském Hradišti. Jako jediná soutěž v aerobiku tohoto druhu, rozděluje soutěžící družstva do kategorií podle nejstarší cvičenky ve skupině. Naše zastoupení bylo opět veliké. Tentokrát si ještě děti sami připravily a nacvičily dvě vlastní sestavy „Pusinky a Počítačoví maniaci“.
V Uherském Hradišti byla soutěž rozdělena na 3 věkové kategorie. V první kategorii soutěžili naši nejmenší Indiáni, kteří získali 2.místo.
Ve II. Kategorii jsme měli dvojí zastoupení – Servírky a Pusinky. I zde jsme dosáhli velmi dobrých výsledků. Na 3.místě skončila děvčata se sestavou Pusinky, kterou si připravila sama. A krásné 1.místo získaly Servírky se sestavou „Jednu kávu prosím!“
Ve III. kategorii byla opět 2 naše družstva a to Kapela a Počítačoví maniaci. V této kategorii jsme neobsadili žádné z prvních míst, což ale vůbec nevadí. Jsou to pro nás další cenné zkušenosti do dalších soutěží a děti předvedly velmi kvalitní výkony.

Nyní v sobotu 21.4. 2007 jedeme na soutěž v aerobiku „Děti fitness aneb sportem proti drogám“ do Sportovní haly v Otrokovicích, což je postupová soutěž do Prahy.
Držte nám pěsti a jestli budete mít čas a chuť, přijeďte nás povzbudit a fandit. Soutěž bude zahájena v 10.00 hodin.