Domů » Zprávy » MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MĚNÍK 29. 9. – 1. 10. 2006

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MĚNÍK 29. 9. – 1. 10. 2006

V pátek 29. září jsme se vydali na tolik očekávanou cestu do Měníku, kde se konal poslední závod letošní sezony – Mistrovství ČR.

Hned po příjezdu se konala veterinární prohlídka, při které jsme si nervozitou mačkali ruce, protože kůň pro skupinu předešlé dva týdny kulhal. Nakonec vše dobře dopadlo a prošli oba naši koně.
Sobotní ráno začalo povinnými sestavami skupin C, B, a A. Naší skupině se příliš nedařilo, protože jsme předešlé dva týdny téměř nemohli trénovat kvůli zranění koně Farmona. Také on nebyl v kondici a i to poznamenalo výkon cvičenců. Následovaly povinné sestavy jednotlivců A a B. Na koni Catalin IV – 33 startovali za jednotlivce Petr Eim, Jakub Dujíček, Alice Eimová, Kateřina Králová, Margita Urbanová a Tereza Hanová. Odpolední program začínaly volné sestavy skupin C a B a nakonec volné sestavy jednotlivců. Sobotní den byl zakončen krátkou zábavou v areálu závodů, kde zároveň náš dlouholetý reprezentant Jakub Dujíček oslavil své 22. narozeniny.
Do nedělního finále se dostali všichni závodníci a začali den svými technickými a povinnými sestavami. Po nich následovaly volné sestavy skupin C, B a A. Na ší skupině se bohužel opět moc nedařilo. Ale i přesto bylo vidět, že e naše sestava divákům velmi líbila. Po obědě následovala opět soutěž jednotlivců, a to volnými sestavami.
Po ukončení mistrovských soutěží byla pro diváky připravena krátká exhibice dvojic. Od nás se zúčastnili : Tereza Hanová a Honza Hablovič, Kateřina Králová a Michaela Hanová a na úplný konec se představili i Petr Eim s Jakubem Dujíčkem se svou improvizovanou sestavou, kterou opět všechny pobavili. Na závěr se konala Show voltižních veteránů, kde se kromě Jakuba Němce předvedla po kratším přemlouvání i naše dlouholetá lonžérka Pavlína Neprašová.
Celé závody skončily závěrečným defilé koní a vyhlášením výsledků. To vypadalo následovně :

MUŽI A :
1. Petr Eim – TJ voltiž Tlumačov.
2. Jakub Dujíček – TJ voltiž Tlumačov
3. Lukáš Klouda – TJJ Lucky Drásov

ŽENY A :
1. Jana Sklenaříková – TJJ Lucky Drásov
2. Alice Eimová – TJ voltiž Tlumačov
3. Michaela Andrlíková – TJJ Lucky Drásov
5. Kateřina Králová – TJ voltiž Tlumačov
7. Margita Urbanová – TJ voltiž Tlumačov

ŽENY B :
1. Kateřina Dušková – PZOO Chomutov
2. Jana Bartoňková – TJJ Lucky Drásov
3. Tereza Hanová – TJ voltiž Tlumačov

SKUPINY A ( přátelská soutěž) :
1. TJ Slovan Frenštát
2. TJ voltiž Tlumačov

SKUPINY B :
1. TJJ Lucky Drásov
2. PZOO Chomutov
3. TJ Orion Praha

DRUŽSTVA JEDNOTLIVCŮ :
1. TJ voltiž Tlumačov – P.Eim, A. Eimová, J. Dujíček
2. TJJ Lucky Drásov – L. Klouda, J. Sklenaříková, M. Andrlíková
3. TJ voltiž Tlumačov – K. Králová, T. Hanová, M. Urbanová

Myslím, že i přes neúspěch skupiny se závody povedly, o čemž dostatečně svědčí dvě zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile. Nutno ještě podotknout, že nemohla být vyhlášena mistrovská soutěž v kategorii skupin A pro nízkou účast, tak jsme se zúčastnili pouze přátelské soutěže.Z těchto posledních závodů jsme odjeli sice unaveni, ale spokojeni s výsledky a už se těšíme na novou sezonu a doufáme, že bude ještě lepší než tato!