Domů » Zprávy » TJ voltiž Tlumačov – nominační závody ve slovenské Šaľe

TJ voltiž Tlumačov – nominační závody ve slovenské Šaľe

Dne 2. 6. vyjela česká reprezentace na druhé nominační závody do slovenské Šaly. Těchto závodů se zúčastnili i reprezentanti z TJ voltiž Tlumačov. Byli to jednotlivci Petr Eim, Alice Eimová, Margita Urbanová a Tereza Hanová.

Také se nám za pomoci oddílu z Chomutova podařilo složit juniorskou skupinu. Cvičili v ní Margita Urbanová, Tereza Hanová, Michaela Hanová a Jan Hablovič z tlumačovského oddílu a Kateřina Dušková, Monika Panská a Alena Šulková z Chomutova. Závodů se zúčastnilo 50 jednotlivců a 10 skupin z Rakouska, Slovenska, ČR, Polska, Norska, Maďarska, Ruska a Holandska.
Sobotní program začínal už v 0830 povinnými sestavami skupin. Naše skupina startovala na koni Farmon pod vedením Pavlíny Neprašové. Skupině se povinná sestava poměrně povedla a díky tomu se umístila na předběžném 2. místě. Po povinných sestavách skupin následovaly povinné sestavy jednotlivců. Naši jednotlivci startovali na koni Catalin IV pod vedením Kateřiny Králové. Dá se říci, že se jim povinná sestava poměrně povedla.
Po polední přestávce, ve 1345 následovaly volné sestavy skupin. Volná sestava se naší skupině povedla i přes to, že na natrénování měli pouhé dva tréninky.I jednotlivcům se dařilo a díky tomu postoupili všichni, kromě Margity Urbanové do nedělního finále.
V neděli v 1000 začalo očekávané finále, do kterého se dostalo pouze 15 žen a 11 mužů. Skupiny postoupily všechny. Program začínal technickými sestavami jednotlivců. po obědě následovaly volné sestavy skupin a tlumačovské skupině se vedlo ještě lépe než v sobotu. bohužel ani to je nedostalo před skupinu z Drásova a utekla jim tím účast na mistrovství světa juniorů v Mnichově. PO skupinách začaly už poslední volné sestavy jednotlivců. našim jednotlivců se sestavy docela povedly, bohužel to na konečném umístění téměř nic nezměnilo.
Po skončení volných sestav přišlo na řadu defilé, na kterém byli oceněni všichni koně. potom se shromáždily v hale všichni závodníci ke konečnému vyhlašování výsledků, které vypadalo následovně.

Jednotlivci MUŽI :
1. místo – Ladislav Majdlen – Slovenská republika
2. místo – Petr Eim – Česká republika, TJ voltiž Tlumačov
3. místo – Lukáš Klouda – Česká republika, TJJ Lucky Drásov
5. místo – Jakub Dujíček – Česká republika, TJ voltiž Tlumačov

Jednotlivci ŽENY A :
1. místo – Jana Fodorová – Slovenská republika
2. místo – Jana Sklenaříková – Česká republika, TJJ Lucky Drásov
3. místo – Réka Gadolla – Maďarsko
9. místo – Alice Eimová – Česká republika, TJ voltiž Tlumačov
21. místo – Margita Urbanová – Česká republika, TJ voltiž Tlumačov

Jednotlivci ŽENY B :
1. místo – Kateřina Dušková – Česká republika, PZOO Chomutov
2. místo – Jessica Townsed – Kanada
3. místo – Jovana Pejčicová – Slovenská republika
9. místo – Tereze Hanová – Česká republika, TJ voltiž Tlumačov

Skupiny A** :
1 místo – SOUP Šala – Slovenská republika
2. místo – TJ Slovan Frenštát p. R. – Česká republika
3. místo – JO TJ Slávia UVL Košice – Slovenská republika

Skupiny A* :
1. místo – TJJ Lucky Drásov – Česká republika
2. místo – TJ voltiž Tlumačov – Česká republika
3. místo – Maďarsko