Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – předvánoční akce

DDM Sluníčko – předvánoční akce

V předvánočním čase pořádalo DDM Sluníčko odloučené pracoviště Tlumačov řadu zajímavých akcí – malování na hedvábí, výtvarnou soutěž – O nejkrásnější tlumačovský hrníček, tvoření nejen pro maminky a další.

Zde jsou krátké článečky z jednotlivých akcí.

DDM Sluníčko – Malování na hedvábí

Dům dětí a mládeže Sluníčko, odloučené pracoviště Tlumačov si pro děti 1.-2. tříd ZŠ Tlumačov, připravilo novou výtvarnou techniku malování na hedvábí. Děti měly možnost namalovat hedvábné šátečky pro své maminky, babičky a připravit si krásný dáreček na vánoce. Dětem se malování velmi podařilo. Velmi se snažily a každý šáteček, i když se maloval stejnou technikou, byl originální. Jakmile si ho namalovaly, přišlo na řadu foukání, žehlení a ještě ten den si odnášely hotový výrobek. Doufáme, že šáteček udělá velkou radost obdarovaným a těšíme se na další spolupráci se ZŠ.

Malování na hedvábí Malování na hedvábí


DDM Sluníčko – Výtvarná soutěž – O nejkrásnější tlumačovský hrníček

Ve dnech 2.- 4.11.2005 vyhlásil Dům dětí a mládeže Sluníčko, odloučené pracoviště Tlumačov výtvarnou soutěž pro děti 3.- 9.tříd ZŠ Tlumačov na téma „Nejkrásnější tlumačovský hrníček“. Děti postupně přicházely k nám do výtvarné dílny a vyráběly různé hrníčky z keramické hlíny. Mnozí se s touto výtvarnou technikou setkali poprvé. Záleželo na dětech, jak se s tímto úkolem vypořádají a musím říci, že zapojily svou fantazii naplno a pod rukama se jim tvořila pěkná a zajímavá díla. Všechny hrníčky „bylo jich 150“, se musely usušit a vypálit v keramické peci. Výsledkem byla jejich vernisáž na Vánočních dílnách ve dnech 8.- 9.12.2005. Návštěvníci měli možnost si vernisáž prohlédnout a svým hlasem rozhodnout o těch nejzajímavějších a ejhezčích. Bylo velmi těžké z takového množství vybrat tři nejlepší a zde jsou výsledky soutěže podle kategorií:

I.kategorie 3.-4.třída

  • 1.místo Tomáš Horka 3.tř.
  • 2.místo Andrea Košťálová 4.tř.
  • 3.místo Monika Matulíková a Dominik Hoďa 4.tř.

II. kategorie 4.-6. třída

  • 1.místo Jiří Machala 6.tř.
  • 2.místo Jiří Pšenka 5.tř.
  • 3.místo David Hrdina 5.tř.

III. kategorie 7.-9. třída

  • 1.místo Ochmandakh Tsogbadrakh 8.tř.
  • 2.místo Tereza Dědková 9.tř.
  • 3.místo Michala Stržínková 8.tř.
O nejkrásnější tlumačovský hrníček O nejkrásnější tlumačovský hrníček

Vítězové získali pěkné odměny a všichni si své hrníčky mohou na památku odnést domů.



DDM Sluníčko – Tvoření nejen pro maminky

Již po několikáté jsme se v DDM Sluníčko v odloučeném pracovišti v Tlumačově, setkaly v podvečerních hodinách s maminkami a babičkami, které se nebojí naučit a vyrobit si něco nového a moderního, ať už pro sebe, přátele nebo pro svou domácnost.

Již jsme se naučily malovat na hevábí, a to šátky, šály nebo obrázky. Dále dekupáž na obrázky s krakelovacím lakem, doplněné 3 D efektem. Vánoční stůl nám budou také zdobit skleněné svícny zdobené konturami, barvami na sklo či frotáží a spoustu jiných krásných dekoračních předmětů.

Velmi nás těší zájem maminek a babiček o tvoření u nás ve Sluníčku a těšíme se na další zajímavé tvoření.

Tvoření nejen pro maminky Tvoření nejen pro maminky


DDM Sluníčko – Sluníčko a Klubíčko

Dům dětí a mládeže Sluníčko, odloučené pracoviště Tlumačov spolupracuje se Speciální mateřskou školkou Klubíčko v Tlumačově.

Připravujeme pro děti různé akce, např. keramické tvoření na vánoční téma – kdy si k nám v říjnu přišly děti z této školky vyrobit z keramické hlíny několik vánočních motivů pro maminky či tatínky na vánoce. V následujícím měsíci si svá dílka naglazovaly glazurami a těšily se na hotové dárečky. Rády si také u nás pohrály s hračkami.

V měsíci prosinci navštívil klubíčko pravý Mikuláš se svou družinou a děti je přivítaly krásnými koledami a vánočními písničkami.

Před vánoci jsme ještě s dětmi zdobili sádrové svícny balakrylovými barvami, které také děti věnují jako dárek svým rodičům.

Těšíme se na další spolupráci v příštím roce.

Sluníčko a Klubíčko


DDM Sluníčko – Tlumačovské děti navštívil Mikuláš

5.prosince chodil v Tlumačově Mikuláš a nechyběl ani Anděl s Čertem, kteří ho doprovázeli. Mikuláš navštívil Základní školu, Mateřskou školku a také Speciální mateřskou školku Klubíčko, kde obdaroval všechny děti sladkými balíčky a drobnostmi. Mikuláš o všech věděl vše, což děti velmi překvapilo. Velmi dlouho některým v hlavičkách vrtalo, jak to všechno o nich může vědět. Hodné děti Mikuláš pochválil a „zlobilkám“ domluvil. To bylo něco pro Čerta, který si pořádně zařádil. Děti mu slíbily, že se polepší a všichni se k sobě budou chovat jako kamarádi, nebudou se zlobit a budou si navzájem pomáhat. Děti se s Mikulášem rozloučily krásnými písničkami , básničkami a koledami. Mikuláš jim slíbil, že se za nimi přijde podívat i příští rok a bude všechny sledovat, jak se chovají a jestli svůj slib dodržely. Mikuláš se svou družinou navštívil také Obecní úřad v Tlumačově, kde všechny pozdravil a popřál hezké vánoční svátky.

Tlumačovské děti navštívil Mikuláš Tlumačovské děti navštívil Mikuláš Tlumačovské děti navštívil Mikuláš Tlumačovské děti navštívil Mikuláš Tlumačovské děti navštívil Mikuláš Tlumačovské děti navštívil Mikuláš


DDM Sluníčko – Vánoční dílny v Tlumačově

Vánoce se blíží, a proto jsme chtěli navodit trošku vánoční atmosféry. DDM Sluníčko, odloučené pracoviště Tlumačov, pořádal i v tomto roce tradiční Vánoční dílny, na kterých si děti i dospělí mohli vyrobit spoustu dárečků nebo dekoračních předmětů právě na vánoce. Připravili jsme řadu nových výtvarných technik, jako je malování na hedvábí, výroba gelových svíček, sádrové obrázky, zdobení perníčků, malování baněk a spoustu a spoustu dalších zajímavých technik. V tomto roce jsme změnili prostory pro konání vánočních dílen a to na malou tělocvičnu ZŠ. Tyto prostory byly pro akci zatím nejvíce vyhovující. Velké prostory umožnily rozdělení všech stánků v jedné místnosti a jejich přehlednost. Tímto bychom chtěli poděkovat vedení školy za umožnění v těchto prostorách tvořit a strávit příjemný předvánoční čas. Velmi mile nás potěšil velký zájem od dětí a jejich rodičů, kteří se dílen zúčastnili a pochvala, že se jim Dílny líbily, byla oceněním našich velkých a dlouhodobých příprav. Tímto bychom chtěli poděkovat všem, kteří nám na dílnách pomáhali a věnovali svůj volný čas. Již teď začínáme pracovat na dílnách velikonočních a doufáme, že se za námi přijdete opět podívat. Těšíme se na Vás.

Vánoční dílny v Tlumačově Vánoční dílny v Tlumačově

Tlumačovské dílny Sluníčka.